LifeStream

3. september, 2007 21:06

Det er sådan et ord, man enten kan hade eller elske. Eller allerhelst begge dele på én gang. Det er unødvendigt prætentiøst, i betragtning af hvor enkelt, det egentlig er. Men samtidig giver det prætentiøse også en lethed. LifeStream.

Jeg fandt engang udtrykket via Shevys fine beskrivelse af Jaiku. Og det dækker sådan nogenlunde en Stream eller et Feed af alle de forskellige ting, du laver på nettet (din blog, dine billeder, dine del.icio.us-links, dine mitKBH-anmeldelser, din …) – bare samlet i én strøm. En digital repræsentation af dig (eller rettere: alt, du lægger online) med andre ord.

Jaiku gør det nemt. Det kræver ingen tekniske fiks-fakserier. Og så har Jaiku den fordel, at hvis du kan få dine venner til også at oprette LifeStreams, så har du lige pludselig et feed med alt det, de mennesker, der betyder noget for dig, går og siger og skriver og bookmarker og tager billeder af osv. på nettet.

Det hele er et eksempel på, at teknik kan bruges til andet end teknik-for-teknikkens-skyld, hvis begavede mennesker tænker sig om. Teknik kan i dette tilfælde bruges til at styrke allerede eksisterende relationer og skabe sammenhæng mellem offline-relationer og online-handlinger.
Digitale praksisfællesskaber som mitKBH er ret smarte. Men det er også vigtigt, at der bliver skabt sammenhæng mellem din online-virkelighed og de mennesker, der betyder noget for dig offline. Det gør Jaiku ret godt.

Tags: , ,

Kategoriseret som: , ,