New Media Days: De tre bedste oplæg

23. november, 2009 8:48

Jeg var på noget af New Media Days forleden – mest som moderator for New Media Research, hvor otte studerende holdt oplæg om studieopgaver – men jeg fik også hørt lidt andre oplæg. Næsten alle oplæg fra New Media Days er nu online som video – og her er mine tre favoritter.
Clay Shirky
Clay Shirky er nok en af de mest interessante tænkere inden for social software. Han balancerer mellem det forretningsorienterede og det velreflekterede på fornem vis. Der var ikke så meget nyt i hans oplæg for mig – men alene formen er inspirerende. Se oplægget her.

Moeed Ahmad fra Al Jazeera
Et oplæg, der ikke handlede “om nye medier”, men viste hvordan man kan bruge nye medier til at lave bedre journalistik uden alt det der hype. En fornuftig fyr, der tydeligvis elsker mulighederne – men ikke er klar til at smide alle mulige børn ud med badevandet (fx kildekritik: Al Jazeera kunne kun bekræfte 60 twittere, der rent faktiske boede i Iran…). Se oplægget her.

Julian Assange fra Wikileaks
Det mest rodede oplæg, jeg hørte. Men også det mest intense, og det som inspirerede mig mest. Forskellen på, om en oplægsholder vil sælge sin nye dims – eller om han har en sag, som han brænder for. Se oplægget her.

Tags: , , , , , , , ,

Kategoriseret som: ,