Nyt fra internettet

28. januar, 2013 9:58

1. Forleden lancerede Facebook deres nye drømme-projekt “Graph Search”. Det giver mulighed for at lave facetterede søgninger i Facebook-profiler, altså fx “Danske mænd i 20’erne, som liker Carlsberg”. Det er et mega-nørdet projekt, og det er en dansker, der står bag. Han hedder Lars Rasmussen og lavede også Google Wave (flop) og Google Maps (hit). Mit gæt: Folk vil være vilde med Facebook-søgning — i meget kort tid.

Mere om projektet.

 

Graph Search er selvfølgelig et stort privatlivsproblem. Se sjove og skræmmende eksempler.

 

2. “The Quantified Self” er en bølge af at man måler og vejer sig selv og laver statistik over sin vægt, sin bevægelse osv. Man kender fx Endomondo i den lette ende, over wifi-vægten Withings og til gentests som 23and me. I den absolut lette ende er app’en Moves, der tæller dine skridt i løbet af dagen – uden behov for alle mulige agregater. Læs mere om Moves hos Techcrunch.

 

3. Ugens hype går til Vine, som er Twitters nye produkt. Det er en slags videoens Instagram. Om Vine / Vine.

 

4. Der er blevet relanceret en del rimeligt markante danske hjemmesider for nylig. Tjek fx: www.zulu.dk, www.information.dk, www.journalisten.dk, m.b.dk (Berlingske Mobil)

 

5. Hola.org er en fin lille extension til din Firefox/Chrome-browser. Den giver dig nemlig mulighed for at se BBC, ITV, Fox, Hulu.com og alt muligt andet godt – uden mere nørderi.

 

Og…

I internet-alderen er alle debatter globale. Det så vi med Muhammed-krisen. Nu ser vi det så også med websitet Fisk & Fris ugentlige “Fiskepige”, der er blevet erklæret kvindenedsættende i Sverige. Mikael Jalving vælger at forsvare fiskepornoytringsfriheden… 

Tags: , , , ,

Kategoriseret som: