CV – om Morten Gade

Morten Gade

Jeg er generalsekretær i Det Danske Spejderkorps, Danmarks største børne- og ungeorganisation med over 36.000 medlemmer.

Det Danske Spejderkorps har 36.000 medlemmer, 6.000 frivillige og ca. 15 ansatte. Vi ejer herudover Danmarks stærkeste outdoor-butik, Spejder Sport, Spejdernes Administrationsfællesskab og en række ejendomme.

Jeg har +15 års erfaring med strategi, kommunikation og ledelse, bl.a. som digital chef i Danmarks største forening FDB (Coop), som ekstern lektor på IT-Universitetet, som selvstændig rådgiver og som leder og partner i store bureauer.

Tidligere stillinger

Selvstændig rådgiver (2016-2020)

Jeg arbejdede som rådgiver inden for strategi, kommunikation og digitale medier. Mine kunder inkluderede bl.a.: Mary Fonden, Google, Louisiana, Axcelfuture, Red Barnet, Læger uden Grænser, Digitaliseringsstyrelsen, MP Pension, UC Syd, UCN, AP Møller Fonden m.fl.

Partner & digital director, Kontrapunkt (2012-2016)

Jeg var leder af den digitale enhed i Kontrapunkt. Her var jeg bl.a. ansvarlig for Kontrapunkts design- og rådgivningsydelser inden for det digitale felt. Kontrapunkt er Skandinaviens førende strategiske design- og brandingbureau. Vi arbejdede bl.a. for Experimentarium, Den Blå Planet, Kino.dk, Billetlugen.dk, Saxo.com, DFDS, Cyklistforbundet, to regioner, Udenrigsministeriet m.fl. Jeg var partner, medejer og bestyrelsesmedlem og fungerede i det daglige dels som personaleleder, dels som strategisk rådgiver for kunder.

Digital chef, FDB (Coop amba) (2010-2012)

Udvikling og implementering af strategi, der skabte nye muligheder for at inddrage, kommunikere til og servicere de over 1.3 mio. medlemmer af FDB. På knap 3 år blev reach på FDB’s digitale platforme mere end seksdoblet.

Chef for kommunikation, kommunikationsrådgiver, Bysted A/S (2003-2010)

Rådgiver for en lang række kunder samt de sidste år teamleder for 7 medarbejdere. Arbejdede primært med kampagnekommunikation, PR, branding og digital kommunikation.

Redaktør, DJØF (studiejob, 2001-2003)

Redaktionel linje og produktion samt ledelse af redaktion af frivillige studerende i DJØF’s studenterorganisation.

Ekstern lektor, IT-Universitetet (2007-2013)

Undervisning i konceptudvikling og social software på kandidat- og bachelorniveau. Desuden vejledning af projekter og specialer. Stadig tilknyttet ITU som del af aftagerpanel.

Foredragsholder & skribent

Jeg har holdt foredrag, skrevet analyser og artikler for en lang række organisationer, bl.a. FDIM (Danske Medier), It- og Telestyrelsen, CBS, Cowi, Danmarks Designskole, Netværk Danmark, IT-Universitetet, Dansk Kommunikationsforening, Kommunikationsforum, BEC Design, SAMS og Teknologisk Institut. Foredrag handler bl.a. om branding, strategisk kommunikation, sociale medier og internettet, ligesom jeg flere gange har optrådt i aviser, tv og radio om samme emner.

Frivilligt arbejde

Stifter, MitKBH (2005-2010): En brugerdrevet guide til København, før Facebook. Nu lukket.

Bestyrelsesmedlem, Frivilligcenter Rudersdal (2019-): Fremmer lokal frivillighed.

Diverse, Dansk Kommunikationsforening (2005 – 2015): Kurser, netværk, udvalgsmedlem osv.

Rollespil (1996 – 2007): Design og produktion af en lang række levende rollespil, primært inden for politik, science fiction og cyberpunk. Desuden to store internationale konferencer, redaktion af to engelsksprogede antologier, aktiv i landsforening mm.

Uddannelse

Jeg er uddannet cand.comm. i virksomhedsstudier og kommunikation fra RUC. Uddannelsen er fokuseret på organisationsstudier, erhvervsøkonomi, ledelse, offentlighedsrelationer, målgruppeanalyse og kommunikationsstrategi med en bred samfundsvidenskabelig ballast inden for økonomi, sociologi og politologi.