Hvad kan en journalist, som en 13-årig dreng ikke kan?

3. oktober, 2009 14:45

Alt for meget (net-)journalistik består i at bearbejde fællesstof, pressemeddelelser og Ritzau-telegrammer, så overskriften bliver lidt sjovere eller lidt mere fængende, men uden at vurdere hverken relevans eller historiens autencitet. Men det kan et par 13-årige drenge jo også gøre, som Mathew Ingram fortæller i artiklen Newspapers get the kind of communities they deserve:

“Take a look at Net News Daily sometime. Looks nice, doesn’t it? That site was founded by two 13-year-olds in their spare time. The point is that if we see aggregating wire stories and posting witty headlines on them as our core competency, then we have already failed. Kids are doing that.”

“Mest læste”-toplisten på aviserne er beviset på, at journalister er gode til disciplinen. Et par eksempler på mest læste artikler her til formiddag er fx “Bryster i farver” (Ekstra Bladet) og “Casper C. fik scoop i talkshow-debut” (Politiken, om Erik & Anni). Er det relevant indhold for aviserne?

Tags: , , ,

Kategoriseret som: