10+10 sites jeg følger med i, for at følge med i sociale medier

12. september, 2007 18:06

Mashable følger med i nyhederne om sociale netværkssites – og fortæller om nye spændende lanceringer, man kan få ideer fra.
Techcrunch er mere af det samme – anmeldelser af nye spændende (og uspændende) internet-sites.

Read/Write web er en blanding af omtaler af nye sites, og nogle lidt mere interessante trend-artikler.

Rev2 har også nyheder om nye sites – men mit indtryk er, at her er der også mere generelle nyheder – ikke kun om sites, men også lidt trends og baggrund.

Når man så har læst om alle de nye sites, som man slet ikke kan følge med i (jeg gør typisk det, at jeg læser om dem, som flere af ovenstående weblogs omtaler), kan man jo gå til Wikinomics-webloggen, som ligesom bogen består af to konsulent-typer, der snakker lidt for meget – men også har nogle gode ideer, kommentarer og eksempler, især fra virksomhedsverdenen.

Hovedet på bloggen er Trine-Maria Kristensens weblog, som jeg allerede har anbefalet. Der sker ikke meget inden for sociale medier i Danmark, som hun ikke opdager. Eneste danske blog i samlingen.

Del.icio.us er selvfølgelig uomgængeligt. I fht. sociale medier følger jeg med i Popular samt i hvad mit netværk tagger.

O’Reilly Radar er Tim O’Reillys weblog – og manden bag web 2.0-begrebet har stadig fingeren på pulsen og nogle gode indlæg af og til.

Many-to-Many er gruppe-weblog for nogle af de mest interessante kommentatorer inden for sociale medier, bl.a. danah boyd, Ross Mayfield og Clay Shirky.

Endelig er First Monday i en helt anden genre end de fleste af ovenstående – her er der nemlig tale om peer-reviewede artikler om internettet, ofte om sociale medier.

10 andre, der ikke lige nåede med: Clay Shirky, danah boyd, Om Malik, Solution Watch, Martin Sønderlev, Malene Charlotte Larsen, Christopher Allen, Reddit, A List Apart og så selvfølgelig links fra de studerende på Social Software @ ITU.

Hvad læser du?

Tags: , ,

Kategoriseret som: ,