Avisen.dk’s sidevisninger er næsten halveret på 2 måneder

7. december, 2008 15:19

31. august 2008 lukkede Nyhedsavisen. Men Freeway erklærede hurtigt, at man ville drive online-udgaven Avisen.dk videre. Det sker med hjælp fra Infopaq, der leverer korte nyhedsklip fra andre medier. Men hvordan går det så med projektet, her efter nogle måneder uden journalister?

Ikke særlig godt, viser de nyeste tal fra FDIM, der gælder oktober måned.

Nedenstående tabel viser udviklingen i hhv. besøg (grøn), brugere (orange) og sidevisninger fra maj og frem til oktober. Maj, juni og august er fra før, journalisterne blev fyret. Mens september og oktober er uden journalister.

Tallene viser, at hvor avisen.dk havde godt 566.000 besøg i august, besøgte kun 376.000 sitet i oktober. Det svarer til ca. to tredjedele.

Antallet af sidevisninger er næsten halveret. Hvor der var over 2 mio. i august, var der kun godt 1.1 mio. i oktober.

Antallet af brugere er kun faldet en anelse, så det tyder på, at den typiske bruger stadig besøger avisen.dk engang imellem. Men væsentligt sjældnere og i kortere tid. Noget tyder på, at det er svært at drive netavis uden journalister. I hvert fald indtil videre. Hvad tror du? Får Freeway succes med projektet?

Bemærk i øvrigt:
September-statistikken er sandsynligvis pustet lidt op af alle os, der skulle ind og se, om der stod noget om, hvad der skulle ske. Antallet af brugere er i hvert fald noget større end alle øvrige måneder (222.000 mod næsthøjest 192.000 i august).
Jeg har desuden sprunget juli over pga. sommerferien-stilheden.

Tags: , , , ,

Kategoriseret som: ,